Home / Keshilla (page 26)

Keshilla

Trupi juaj në 30 minuta vrapim

Që nga krijimi njeriu ka vrapuar dhe ka ecur. Këto aktivitete i ka shumë natyrale dhe në gjene. Fatkeqësisht, vrapimi dhe ecja janë zëvendësuar nga format e ndryshme të transportit (automobilat, trafiku urban). Shkencëtarët kanë dëshmuar që vrapimi redukton nivelin ...

Read More »

Çfarë të hamë në mot të ftohtë

Në dimër është më e dobishme të hamë perime dimri, të cilat përmbajnë mjaft vitamina. Ndihma më e mirë për trupin që ta ruajë nxehtësinë trupore mund të jenë perimet rrënjore. Këto janë të gjitha bimët që nuk piqen shpejt, ...

Read More »

Ushqimi i cili qetëson stomakun

Keni probleme me stomak të trazuar dhe keni ndjenjën që çdo gjë që e hani nuk ju “fle” në stomak? Provoni me disa ushqime të shëndetshme, të cilat me siguri do t’jua qetësojnë problemet me stomak. Problemet e tretjes të ...

Read More »

Pesë këshilla nga Michelle Obama

Jetë e shëndetshme dhe aktive me disa truke të thjeshta. Zonja e parë e botës ka qenë gjithmonë e përkushtuar ndaj të jetuarit shëndetshëm, ndaj nuk resht asnjëherë të këshillojë dhe sugjerojë mënyra për ta bërë ditën tuaj më të ...

Read More »

E qeshura forcon kujtesën

Mjaftojnë buzëqeshjet e shëndetshme për ta mbajtur të kthjellët kujtesën tonë ndër vite? Sipas një studimi të ri amerikan është pikërisht kështu; të qeshësh ul nivelin e kortizolit (hormoni i stresit) që dëmton neuronet e trurit, përfshi këtu edhe aftësinë ...

Read More »