Home / Opinion (page 10)

Opinion

Skënderbeu që i takon Konicës

AUREL PLASARI  Nuk bënte të mbyllej viti 2018, i shpallur si Viti Mbarëkombëtar i Gjergj Kastriotit-Skënderbeut, pa përkujtuar një kontribuues me veprën te themelet e Studimeve skënderbegiane shqiptare dhe që ndodh, padrejtësisht, t’i lihet heshtjes. Qoftë në formatin e Ligjëratave ...

Read More »

Ndjenja pranverore gjermano-franceze

Christian F.Trippe 56 vjet më vonë, gjermanët dhe francezët përtërijnë partneritetin e tyre. “Marrëveshja e Ahenit” është më tepër se folklor politik. Sepse ajo mund të sjellë një fillim të ri evropian Një atmosferë e sforcuar ndodhet gjithmonë në ajër, ...

Read More »

Leksionet që duhen nxënë nga Kina

Nga Erik Berglof Që prej fillimit të reformave dhe hapjes ndaj botës 40 vjet më parë, Kina ka qenë një “nxënëse” shumë e mirë. Dhe tani, pas 4 dekadave të zhvillimit të shpejtë ekonomik, vendi po shfaqet gjithnjë e më ...

Read More »

Fundi i ëndrrës kurde

Carlo Jean Sfida e paraqitur nga ISIS bashkonte si koalicionet laramane që luftonin në Irak e në Siri, ashtu edhe në brendësi të shteteve dhe të grupeve joshtetërore që e përbënin. Me projektin e tij për të anulluar kufijtë midis ...

Read More »