Home / Opinion (page 102)

Opinion

Ndal diplomimeve fallco

Hap pas hapi edhe diplomat e Shqipërisë do të vlerësohen në Europën ku duam të hyjmë. Të hyjmë me intelektualë me dinjitet dhe jo me blerës diplomash. Duke vepruar kështu ju, zoti Basha e kushdo tjetër që mban ison tuaj, ...

Read More »

Rama dhe rikthimi i shtetit në identitet

ARBEN MANAJ Personalisht nuk habitem nga kursi diplomatik i Kryeministrit dhe qëndrimi i tij për reformën territoriale, pasi ajo tregon se ai është konsistent në filozofinë e tij. Shumë janë ekzaltuar dhe shumë më pak janë pickuar nga bioshqiptarizmi i ...

Read More »

Shpagimi për vendin e punës

FATJONA MEJDINI Vjedhja e parave publike në Bankën e Shqipërisë prej ditësh po konfiguron problematikën me të cilën përballet administrata shqiptare, trashëgimi e tranzicionit të gjatë. Si një mikrokozmos i realitetit shqiptar, ngjarja, përveç efektit të rëndë financiar, nxjerr në ...

Read More »

Ne, arnautët e Palestinës

FATOS BAXHAKU Ne, sot themi shpesh “sa e vogël është bërë bota!” Këtë ua dedikojmë vendeve pa kufij, internetit, celularëve, Facebook-ut e kështu me radhë. Çuditërisht të njëjtën gjë, në formë të ndryshme sigurisht, duhet ta kenë thënë para dyqind e ...

Read More »