Home / Opinion (page 29)

Opinion

Kush tha se 17 maji ka dështuar?

Në fakt ai që e deklaroi këtë të martën në podiumin e parlamentit, ishte njëri ndër deputetët më të “rinj” të legjislaturës: kreu i opozitës Lulzim Basha. Megjithatë, kur vjen puna tek ajo që ka ndodhur në Shqipëri pas datës ...

Read More »

Ballkani mes poleve konkurruese

Nga Havier SOLANA BE-ja nuk duhet të mos përmbushë pritshmëritë që Tesla pa dyshim do të kishte për të. Të gjithë evropianëve duhet t’u ofrohet mundësia të marrin pjesë në projektin evropian dhe të përfitojnë nga potenciali transformues i tij. ...

Read More »

Dy akuza “fatale” për Kadarenë

Nga Alda BARDHYLI Në një intervistë të dhënë pas daljes së librit për Eskilin, ka thënë se në qoftë se do të shkruante diçka të tillë, domethënë me kaq dashuri, edhe për kulturën ose letërsinë e kombit serb, do ta ...

Read More »

Llojet e përvojës populiste

Nga Robert SKIDELSKY Detyra e të majtës është të drejtojë vëmendjen në aspektet vërtet problematike të integrimit ekonomik global – financializimi, prioriteti i kapitalit ndaj punës, i kreditorit ndaj debitorit, i padronit ndaj punëtorit pa përfunduar në politikë reaksionare. Mundja ...

Read More »

Mos i besoni kurrë gazetarëve të pasur

Indro MONTANELLI Gazetari italian, Indro Montanelli, i shpjegon gazetarëve të rinj Di që shumë prej jush janë të interesuar ndaj gazetarisë dhe mjeteve të komunikimit. Unë këtë pasion fillova ta kultivoja që nga Gjimnazi, nuk kam dashur të bëj asgjë ...

Read More »