Home / Opinion (page 62)

Opinion

Atdheun nuk mund ta duash i vetëm

Nga Ilir Yzeiri Pavarësisht asaj që jetojmë ne çdo ditë këtu në fshatin ballkanik, bota jashtë nesh duket sikur lëviz me një shpejtësi tjetër dhe në qendër të saj, është përsëri realiteti që e mbyt të padukshmen atë që ne ...

Read More »

A po na përsëritet historia e lapidarit?

Nga Shaip Kamberi Ditë më parë, kryetari i KKSh-së, Jonuz Musliu, ka dalë me iniciativë për mbledhjen e një seance të Kuvendit të Këshilltarëve Shqiptarë të Luginës së Preshevës, një mekanizëm politik ky që ishte themeluar për të koordinuar veprimet ...

Read More »

Konsensusi i ri i azilit

Nga Christoph Hasselbach Brenda të hapur, jashtë të izoluar. Ky është parimi i sistemit pa kontrolle kufitare të Shengenit. Shtetet pjesëmarrëse i hapin kufijtë e brendshëm të tyre, por vetëm, sepse njëkohësisht ato mbrojnë kufijtë e jashtëm të BE-së. Por ...

Read More »

Merkel shmanget me fjalë boshe

Nga Marcel Fürstenau Thirrja po bëhet më e fortë nga dita në ditë: “Merkel duhet ta thyejë heshtjen!”, po dëgjohet nga të gjitha anët në sfondin e tragjedive gjithnjë e më dramatike të refugjatëve. Rrjetet sociale janë mbushur plot akuza ...

Read More »

5 shqetësime shqiptare për Konferencën e Vjenës

Nga Enio Civici Krahas luftës aksion reformatore kundër informalitetit të shpallur nga ekzekutivi shqiptar, ky i fundit duhet të jetë i përgatitur dhe për një “luftë” influencash dhe përfitimesh që do të zhvillohet në datë 26-27 gusht në Austri. Konferenca ...

Read More »

Robinsoni lakuriq

Fadil Lepaja  E di se titulli do të ju bëjë të zhvendosni vëmendjen tuaj në një ujdhesë të vetmuar, diku në Paqësor. Aty ku u thye anija me të cilën udhëtonte Robinsoni. Apo oqeani mund të ketë qenë edhe imagjinar ...

Read More »

A mund të riparohet euroja ?

JEAN PISANI-FERRY Kur Wolfgang Schäuble, ministri gjerman i Financës, hodhi së fundmi në tavolinë mundësinë e një daljeje greke nga euroja, ai donte të jepte sinjalin se asnjë anëtar nuk mund të abstenojë nga disiplinat strikte të unionit monetar. Në ...

Read More »

Politika dhe intelektualët

Nga Artan Mullaj Publiku ynë sheh, dëgjon edhe vlerëson gjithnjë e më pak njerëz të përkushtuar të shkencës dhe krijimit. Arsyeja është, sa e dhimbshme, aq e thjeshtë. Në kohën tonë, shumë intelektualë kanë gjithnjë e më pak arsye të harxhojnë ...

Read More »