Home / Opinion (page 96)

Opinion

Vendim i diskutueshëm për top të disputueshëm

ADRIAN BESHAJ Në atmosferën e Kampionatit Botëror të Futbollit, kur vëmendja e shumicës së popullatës së globit është drejtuar nga zhvillimi i garave të kësaj ngjarjeje të rëndësishme sportive, mendova të saktësoj për të interesuarit kuptimin dhe përdorimin e foljeve ...

Read More »

E kam fshatarin tim!

FATOS BAXHAKU Një shi i çuditshëm, rebel, poterexhi, arrogant ka mbuluar në pak minuta gjithë Tiranën. Nga të krekosur e të shpenguar, sikurse bëhen njerëzia gjatë ditëve të beharit, kalimtarët befas janë shndërruar në disa si pula të lagura që ...

Read More »

Mes ashpërsisë dhe naivitetit

CHRISTOPH HASSELBACH Çështja e refugjatëve është aq e ngarkuar emocionalisht, sa që në fakt, në qoftë se do të zhvillosh një politikë të përgjegjshme, vetëm mund të krijosh probleme. Të paktën që nga vdekja e gati 400 refugjatëve pranë ishullit ...

Read More »

Një kurorë për luftën

NDUE DEDAJ 70-vjetori i Çlirimit të Shqipërisë ka ardhur me fillimin e vitit dhe kulmon me nëntorin. Si qytetar i këtij vendi, që nderon historinë e kombit të vet, do të vendos edhe unë një kurorë modeste. Nuk di saktësisht ...

Read More »

Vetëshembja e Maqedonisë është afër

ALEKSANDËR ÇIPA Mediat shqiptare, së pari në Maqedoni dhe njëherësh edhe në Shqipëri e Kosovë, së fundi, për shkak të protestave të ndezura pas dënimit të gjashtë shqiptarëve me burg të përjetshëm për të ashtuquajturin proces “Monstra”, i janë rikthyer ...

Read More »

Gjithçka sillet rreth besimit

FATOS BAXHAKU Besimin ne e kërkojmë, si pa e ditur, gjatë të gjithë jetës tonë. Mbase pikërisht andaj mund të jemi ndër popujt më të pakët në botë që këtë term e përdorim edhe si emër njeriu. Në jetën e ...

Read More »

Zoti i kujt është më lart?

FADIL LEPAJA Porsa hyn në Shkup, në një kodër përballë, të del para sysh një kryq gjigant. Mbi të veç dielli! Po qe se shkon natën, veç hëna rri më lart! Po të qëllojë rastësisht të jetë gjysmëhënë, atëherë kjo ...

Read More »