Home / Te ndryshme / Do të guxonit? Zbulohet analiza e gjakut që parashikon datën e vdekjes

Do të guxonit? Zbulohet analiza e gjakut që parashikon datën e vdekjes

Një ekip shkencëtarësh nga Universiteti i Bostonit (Massachusetts, SHBA) ka zbuluar një analizë shumë të rëndësishme për shëndetin e njeriut: një test gjaku që do të parashikojë jetëgjatësinë, raporton Daily Mail.

Konkretisht, hulumtuesit kanë identifikuar 26 modele të bio-shënuesit (biomarker) të gjakut që parashikojnë mundësinë që një person të zhvillojë një sëmundje që mund të jetë fatale, si kanceri, sëmundjet e zemrës dhe diabetit.

Studimi, i kryer nga 5000 mostra gjaku, tregon se pacientët mund të identifikojë rreziqet shëndetësore në të ardhmen me qëllimin që të ndryshojnë zakonet e tyre.

Pavarësisht progresit, shkencëtarët thonë se janë të nevojshme kërkime të mëtejshme tek një grup më i madh njerëzish për të konfirmuar rezultatet.

Leave a Reply

%d bloggers like this: