Home / Te ndryshme / Ankandi ‘i çmendur’, telefoni i Hitlerit shitet për 243 mijë dollarë

Ankandi ‘i çmendur’, telefoni i Hitlerit shitet për 243 mijë dollarë

Një shtëpi e ankandeve në SHBA tha se telefoni personal i Adolf Hitlerit është shitur për 243,000 dollarë.

Alexander Historical Auctions në Merilend nuk e zbuloi emrin e blerësit.
Telefoni është marrë nga bunkeri i Hitlerit në Berlin nga zyrtarët rusë, pak ditë pas rënies së kryeqytetit gjerman, më 1945.

Sipas shtëpisë së ankandeve, telefoni i është dhënë ushtarit britanik, Ralph Rayner. Djali i Raynerit e ka nxjerrë atë në shitje.

Telefoni, të cilin Hitleri thuhet se e ka përdorur për të diktuar urdhra vdekjeprurës gjatë dy vjetëve të fundit të luftës, është krijuar nga kompania Siemens në Berlin.

Në të është i gdhendur emri i Hitlerit, së bashku me një svastikë dhe një simbol të shqiponjës të Rajhut të Tretë.

Leave a Reply

%d bloggers like this: