Home / Te ndryshme / Vendi më i mirë për të jetuar

Vendi më i mirë për të jetuar

Zvicra kryeson listën e vendeve më të mira për të jetuar, gjatë vitit 2017.

Ky ishte rezultati i publikuar nga edicioni i dytë i “Best Countries”, e cila rendit vendet më të mira për të jetuar, duke marrë në studim disa elemente si ndikimi kulturor, trashëgimia, fuqia e kombit, cilësia e jetës, etj. dhe dalin me një rezultat të shprehur me pikë.

Zvicra, në këtë renditje i merr vendin e parë Gjermanisë, e cila kryesoi listën vitin e kaluar.

Rënia e Gjermanisë në vendin e katërt shpjegohet me tensionet mbi politikën e emigracionit të Merkel, ndërsa SHBA ka rënë në vend të shtatë, për shkak të ardhjes së Trump në Shtëpinë e Bardhë.

  1. Zvicra

  2. Kanada

  3. Britani e Madhe

  4. Gjermani

  5. Japoni

  6. Suedi

  7. SHBA

  8. Australi

  9. Francë

  10. Norvegji

Leave a Reply

%d bloggers like this: