Home / Politika / Ambasadori Lu mbi çështjen “Tahiri”: Drejtësia duhet të vërtetoi nëse është i pafajshëm apo jo ish ministri i Brendshëm

Ambasadori Lu mbi çështjen “Tahiri”: Drejtësia duhet të vërtetoi nëse është i pafajshëm apo jo ish ministri i Brendshëm

Në një takim me Këshillin Rinor të Ambasadës Lu ka folur rreth kësaj çështje ku ka thënë se shqiptarët kanë të drejtë të kërkojnë të vërtetën për një deputet që kanë votuar për në parlament.

Duke qenë asnjanës në qëndrimin e tij në lidhje me këtë çështje , Lu ka thënë se drejtësia duhet të vërtetoi nëse është i pafajshëm apo jo ish ministri i Brendshëm, kjo pasi është në interes të qytetarëve pikë së pari dhe jo partive politike.

Fjalimi

“Brezat e kaluar kanë dështuar, por ju do të keni sukses. Ju do mposhtni korrupsionin. Por së pari, më lejoni të them dy fjalë në lidhje me polemikat aktuale rreth ish-Ministrit të Brendshëm Saimir Tahiri. Të gjithë ju jeni duke parë të shkruhet historia në këtë vend. Ajo që dini është se në komunizëm, Shqipëria kishte problemin e turpshëm të udhëheqësve komunistë që dërgonin njerëz të pafajshëm në burgjet më të tmerrshme: në Spaç, në Burrel dhe në Qafë Bar.

Në 27 vitet e fundit, ky vend është përballur me problemin e turpshëm të politikanëve të fuqishëm, nga e djathta dhe nga e majta, që kanë kryer krime të tmerrshme dhe i kanë shpëtuar drejtësisë, pa pushim.

Nuk do të ishte e përshtatshme për mua të them nëse Saimir Tahiri është fajtor apo i pafajshëm. Por, është jashtëzakonisht e rëndësishme që ju si drejtues të shoqërisë civile, ju si të rinj dhe ju si qytetarë të Shqipërisë të zbuloni të vërtetën. E drejta për të ditur të vërtetën nuk i përket asnjë partie politike. I përket qytetarëve të Shqipërisë.

Ju nuk jeni gjyqtarë apo prokurorë, por jeni njerëz që votoni. Ju i dhatë besimin tuaj këtij personi si anëtar i kuvendit dhe si ministër i lartë i kabinetit. Është përgjegjësia juaj të kërkoni që publiku të dijë të vërtetën për këtë çështje. Nëse është i pafajshëm, njerëzit duhet ta dinë këtë. Nëse është fajtor, ai duhet të përballet me drejtësinë.

 

Leave a Reply

%d bloggers like this: