Home / Arte / “Pas një historie të vërtetë” filmi i ri i Polanskit në sfondin e polemikave

“Pas një historie të vërtetë” filmi i ri i Polanskit në sfondin e polemikave

Filmi i ri i Roman Polanskit “Pas një historie të vërtetë” me nuancat e thrillerit, mes fiction-it dhe realitetit, del të mërkurën në kinematë franceze, në sfondin e polemikave të shkaktuara nga çështja Weinstein.

Një restrospektivë e punës së kineastit franko-polak, programuar në të njëjtën kohë në Filmotekën e Parisit, ka shkaktuar shqetësimin e një shoqate feministe.

Me këtë përshtatje franko-belge të best-sellerit të Delphine de Vigan, prezantuar jashtë kompeticionit në festivalin e fundit të Kanës, Polanski trajton tema të njohura në punën e tij.

Emmanuelle Seigner, bashkëshortja e Polanskit në qytet, mban rolin e shkrimtares, përballë një ëngjëlli mbrojtës që kthehet në demon, mishërur nga Eva Green.

Ashtu si në jetë, libër dhe film, heroina e filmit quhet Delphine.

Leave a Reply

%d bloggers like this: