Home / Ekonomia / Shqipëria ia shet Kosovës 3 milionë euro energji për 5 ditë

Shqipëria ia shet Kosovës 3 milionë euro energji për 5 ditë

Reshjet e shiut nuk sollën vetëm fatkeqësi në Shqipëri. Ka patur dëme nga pëmbytjet në toka bujqësore e shtëpi banimi, por rreshjet e mëdha të shiut kanë rritur prodhimin e energjisë në hidrocentralet e kaskadës së Drinit, ndërsa tepricat po depozitohen në Kosovë, pa çka se mosvënia në funksionim e linjës së interkonjeksionit 400 kilovolt në mes dy vendeve limiton sasinë e transmetimit të energjisë.

Drejtori i Divizionit të Shpërndarjes në KESH (Korporata Elektroenergjetike Shqiptare), Ilir Bela, deklaron se pasi janë plotësuar nevojat e Shqipërisë me energji është eksportuar 2.9 milionë euro vetëm në 5 ditë, si dhe janë depozituar rreth 14 mijë megavat energji në Kosovë.

Leave a Reply

%d bloggers like this: