Home / Rajoni / Maqedonia / Çështja e emrit: Zbulohen detaje nga marrëveshja Greqi-Maqedoni

Çështja e emrit: Zbulohen detaje nga marrëveshja Greqi-Maqedoni

Janë publikuar detaje të marrëveshjes që pritet të nënshkruhet mes Maqedonisë dhe Greqisë për çështjen e emrit. Në një dokument që ka siguruar portali Infoshqip thuhet se emri i ri do të jetë Republika e Maqedonisë së Re, ndërsa versioni i shkurtuar do të jetë Maqedonia e Re. Në dokument përfshihen edhe zgjidhjet për çështjet me kishën, gjuhën dhe identitetin, njofton InfoShqip.com.

Në vazhdim dokumenti i plotë në Maqedonisht, Anglisht, Greqisht dhe Shqip.

—-Emri: Republika e Maqedonisë së Re

—Emri i shkurtuar: Maqedonia e Re

—-Gjuha: Maqedonishtja moderne

—-Nacionaliteti: Maqedonas/ Maqedonasit e ri

—-Kisha: Kisha e Re Pravosllave Maqedonase

—-Identiteti: Maqedonas (për Maqedonasit), Maqedonasit Etnik (për ndërkombëtarët) Sllavomaqedonasit ( për Grekët)

—-Identiteti i Maqedonasve të Greqisë: Maqedonasit e Greqisë (për Maqedonasit dhe ndërkombëtarët) Maqedonas (për Grekët).

Leave a Reply

%d bloggers like this: