Home / Ekonomia / Flet eksperti: Zhvlerësimi i euros për shkaqe të brendshme

Flet eksperti: Zhvlerësimi i euros për shkaqe të brendshme

Në tre vitet e fundit, Shqipëria ka përjetuar një rritje të ndjeshme të të ardhurave nga turizmi. Po kështu eksportet dhe investimet e huaja kanë sjellë më shumë valutë në vend. Por Ciko është skeptik nëse këto flukse mjaftojnë për të shpjeguar dobësimin e euros.

“Nuk besoj se kjo lidhet me të ardhurat nga turizmi, pasi jemi para sezonit dhe akoma nuk është paguar për këtë shërbim. Edhe sa i përket investimeve të huaja, nuk shoh ndonjë prurje të madhe, që të sjellë këtë rënie të euros”, tha eksperti Ciko.

Leave a Reply

%d bloggers like this: