Home / Bota / Tarifat për hekurin, SHBA nuk do të përjashtojë BE-në

Tarifat për hekurin, SHBA nuk do të përjashtojë BE-në

Sinjale për një çarje në thellim e sipër mes SHBA dhe Europës, në lidhje me tregtinë u panë edhe të mërkurën, kur sekretari amerikan i tregtisë, Uilbur Ross, veçoi dukshëm negociatat me BE-në nga ato me kinën, duke thënë në Paris se Europa po i përdor tarifat si justifikim për të refuzuar negociatat tregtare.

“Kina po paguan tarifat e saj”, tha Ross, “Kina nuk e ka shfrytëzuar këtë si justifikim për të mos negociuar. Është vetëm BE ajo që insiston se nuk mund të negociojmë nëse ka tarifa”. Komentet e Ross u bënë pas kritikave të BE për tarifat e importit që administrata Trump ia vendosi dhjetëra partnerëve tregtarë, në mars.

Të martën, Shtëpia e bardhë, shtoi 50 miliardë dollarë tarifa të reja, pavarësisht se i tha kinës që mosmarrëveshja tregtare ishte pezull për sa kohë që negociatat do të vazhdonin. Negociatorët evropianë kanë thënë se janë të hapur për diskutime, por nuk do të negociojnë nën kërcënim.

Leave a Reply

%d bloggers like this: