Home / Ekonomia / Zamir Mane: “Skopje East Gate”, prezantohet projekti 350 mln dollarë i qendrës tregtare

Zamir Mane: “Skopje East Gate”, prezantohet projekti 350 mln dollarë i qendrës tregtare

Impakti më pozitiv do të jetë ai për punësimin, pasi “Skopje East Gate” do të krijojë 2 mijë vende të reja pune. Samir Mane, presidenti i “Balfin Group” që do të kryejë investimin, thotë se “Skopje East Gate”, do të jetë i pari që do të bashkojë në një të vetëm konceptin e “shopping”, të jetuarit dhe të bërit biznes në një vend të vetëm.

“Skopje East Gate” mendohet të japë një impakit të madh ekonomik për kryeqytetin maqedonas, ndaj në ceremoninë e prezantimit të projekti të “Skopje East Gate”, ishte edhe kryeministri Maqedonas Zoran Zaev. Për kreun e qeverisë, investimi gjigant që do të bëhet do të ketë një rëndësi të madhe jo vetëm për Shkupin, por për të gjithë Maqedoninë.

“Skopje East Gate” planifikohet të ndërtohet vetëm dy kilometra larg Shkupit, në një hapësirë prej 143.000 metrash katrorë, në të cilën do të ngrihen 458.000 metra katror ndërtim.

Punimet do të jenë të ndara në tre faza dhe i gjithë projekti pritet që të përfundojë brenda një periudhe 5-7 vjet. Projekti i “Skopje East Gate”, është zhvilluar nga një prej studiove më të mëdha arkitekturore turke, “Yazgan Design Architecture Inc.”, fituese e një sërë çmimeve ndërkombëtare.

Sipas parashikimeve, “Skopje East Gate”, pritet të vizitohet nga 12 milionë njerëz në vit.

Leave a Reply

%d bloggers like this: