Home / Rajoni / Tsipras: Jemi pranë marrëveshjes. Ligji i luftës dhe kufijtë, në diskutim

Tsipras: Jemi pranë marrëveshjes. Ligji i luftës dhe kufijtë, në diskutim

Por, artikulli në faqen “online” të gazetës “Prototema”, ndër të parat që përcolli lajmin, u përqëndrua te një detaj i fjalës së kreut të ekzekutivit grek, te termi “kufij” dhe një diskutim me Tiranën, gjë që sipas të përditshmes greke mbetet për t’u sqaruar.

“Bëhet fjalë për një gabim gjuhësor, apo diçka tjetër?”. “Prototema” ngre pyetjen nëse kjo lidhet me deklaratën e Johannes Hahnit, e cila u interpretua me shpejtësi nga mediet greke si bisedime Athinë-Tiranë për ristrukturim të kufijve, duke ngjallur reaksion të madh në vendin fqinj e duke shtyrë zëdhënësin e Hahnit të sqaronte se Komisioneri nuk i është referuar një ndryshimi kufitar, por ZEE-së.

Gazeta greke thekson se, kjo çështje është e ndryshme nga ajo e përcaktimit të Zones Ekskluzive Ekonomike mes Greqisë dhe Shqipërisë. Aktualisht, Tirana dhe Athina janë duke negociuar vetëm për marrëveshjen e kufijve detarë.

Leave a Reply

%d bloggers like this: