Home / Rajoni / Maqedonia / Maqedoni, vehabistëve 100 euro për mjekër e 200 euro për pantallona të shkurtër

Maqedoni, vehabistëve 100 euro për mjekër e 200 euro për pantallona të shkurtër

Mediat maqedonase në Shkup përmes një raporti hulumtuese nënvizon se çdo pjesëtar i rekrutuar në këtë lëvizje përfiton mirë, duke iu përshtatur kushteve dhe pamjes së kërkuar. Sipas portalit, për mbajtjen e mjekrës karakteristike paguhen 100 euro, ndërsa për pantallonat e shkurtër apo fustanellat e njohura paguhen 200 euro.

vehabist

Financimi thuhet se vjen kryesisht nga qendrat botërore vehabiste, ndërsa paratë shpërndahen në rrugë ilegale, por edhe përmes shoqatave të ndryshme joqeveritare.

Ekspertët për çështje fetare kanë theksuar për portalin se shumat financiare mund të rriten, në rast se edhe gratë në një familje i përkushtohen rregullave dhe normave të kërkuara. Ato duhet të mbulohen sipas rregullave të përcaktuara transmeton Telegrafi.

Portali shkruan se kryesisht pjesë e këtyre rregullave bëhen familjet dhe individët e varfër me kushte të rënda sociale.

Në Maqedoni theksohet se janë disa xhami që janë jashtë kontrollit të Bashkësisë Fetare Islame dhe se predikojnë dhe praktikojnë vehabizmin

Leave a Reply

%d bloggers like this: