Home / Rajoni / Maqedonia / Hapen kutitë, fillon votimi për emrin e Maqedonisë

Hapen kutitë, fillon votimi për emrin e Maqedonisë

Në orën 7:00 janë hapur zyrtarisht kutitë e votimit për referendumin për çështjen e emrit të shtetit, të cilat do të jenë të hapura deri në orën 19:00.

Të drejtë vote anë 1.806.336 votues, të regjistruar në Listën Zgjedhore. Komisioni Shtetëror Zgjedhor ka akredituar 11.907 vëzhgues vendor, 493 vëzhgues dhe 194 përkthyes të huaj. Përveç vëzhguesve dhe gazetarëve vendor, KSHZ njoftoi se ka akredituar edhe 83 gazetarë nga 32 media ndërkombëtare, ndërsa shumë te tjerë janë refuzuar pasi kanë aplikuar jashtë afatit ligjor.

Nga organizatat vendore, referendumin do ta vëzhgojnë Shoqata për iniciativa dhe politika qytetare, Lidhja e Shoqatave të qytetarëve “Platforma maqedonase kundër varfërisë”, OJQ MOST, Qendra për liri CIVIL, Lenka, Shoqata për afirmimin e vlerave humane dhe integrim të rinisë Mak Sonce, Shoqata Qendra nacionale rome, Lëvizja evropiane për Qytetin e Shkupit, Shoqata Inkluziv dhe Instituti për strategji ekonomike dhe marrëdhënie ndërkombëtare Ohër.

Leave a Reply

%d bloggers like this: