Home / Ekonomia / Situatë kaotike me kontabilistët/ Hetimi i bordit mbikqyrës: Nga 3000, vetëm 600 në përputhje me ligjin

Situatë kaotike me kontabilistët/ Hetimi i bordit mbikqyrës: Nga 3000, vetëm 600 në përputhje me ligjin

Kontabilistët dhe kompanitë e auditimit janë linja e parë e mbrojtjes kundër pastrimit të parave apo evazionit fiskal.

Por kur ata janë jashtë ligjit, atëherë edhe bilancet e bizneseve që kanë certifikuar, janë të dyshimta

Kjo është një situatë kaosi që vazhdon prej gati 20 vitesh. Por bordi i mbikqyrjes kërkon ta ndryshojë duke I lënë afat 12 muaj cdo kontabilisti apo shoqërie auditimi që të plotësojë kërkesat e ligjit,

Bordi i mbikqyrjes është një institucion i ri, i ngritur me ndihmën e bankës botërore, pikërisht për të mbikqyrur dhe rregulluar tregun e subjekteve që përgatisin apo certifikojnë llogaritë financiare të biznesit.

Leave a Reply

%d bloggers like this: