Home / Rajoni / Bullgaria dhe Hungaria insistojnë për koordinim të korridoreve të transporti

Bullgaria dhe Hungaria insistojnë për koordinim të korridoreve të transporti

Ka nevojë për vendim të Këshillit të BE-së sa i përket rekomandimit të Komisionit Evropian për sigurimin e korridoreve të shpejta të transitit për mallrat më të rëndësishme. Këtë e tha Zëvendëskryeministrja dhe Ministrja e punëve të jashtme Ekaterina Zaharieva në brifing bashkë me Ministrin e punëve të jashtme dhe tregtisë të Hungarisë Peter Szijjarto pas takimit të tyre në Sofje të organizuar me iniciativë të palës hungareze.

Sipas Zaharievës si shtet kufitar i Bashkimit Evropian Bullgaria i ka ndier sfidat e sigurimit të korridoreve të shpejta të transitit. Shteti ynë së bashku me Turqinë bën përpjekje që të sigurojë lëvizjen e mallrave dhe të mos ketë bllokime të në rrugët nga Turqia për në BE dhe anasjelltas.

Szijjarto nënvizoi se ka nevojë për koordinim më të mirë ndërmjet vendeve për zgjidhjen e problemit me radhët e mëdha të kamionëve në pikat e kontrollit kufitar

Leave a Reply

%d bloggers like this: