Home / Kronika / Basha hetoi “burgjet e UÇK”/ Eksperti i OKB: Lulzim Basha më shoqëroi mua në Kukës

Basha hetoi “burgjet e UÇK”/ Eksperti i OKB: Lulzim Basha më shoqëroi mua në Kukës

“Përkthyesi im quhej Lulëzim Basha. Ai punonte për Gjykatën Penale Ndërkombëtare për ish-Jugosllavinë. Me pas u bë ministër i Punëve Publike në Shqipëri dhe e kam dëgjuar vitin e kaluar të thotë se kjo histori e organeve ishte brockulla. Ndërkohë që unë e di që ai e di. Ai ishte me mua. Ai kishte dosjen”, tha ai.

Po përse iu desh të hiqej si turist apo inxhinier rrugësh?

“Problemi më i madh ishte se UNMIK-u nuk kishte juridiksion mbi Shqipërinë. Ishte e pamundur të bëje një kërkesë zyrtare, prandaj për të tentuar të verifikoja disa informacione të dosjes, kalova si turist me një makinë më se të zakonshme”, tha ai.

Pak ditë më vonë, eksperi peuran në një intervistë për top channel ne vitin 2010, konfirmon se në Kukës duke kërkuar si turist burgjet e UCK dhe varrezat e supozuara të viktimave të UCK ishte së bashku me Lulzim Bashën.

Leave a Reply

%d bloggers like this: