Home / Ekonomia / Ndërtimi i HEC-it te Skavicës/ Qeveria miraton projektligjin për negocimin e kontratës me Bechtel

Ndërtimi i HEC-it te Skavicës/ Qeveria miraton projektligjin për negocimin e kontratës me Bechtel

Këshilli i Ministrave ka miratuar ne mbledhje e fundit projektligjin për negocimin e kontratës me kompaninë amerikane, për projektimin dhe ndërtimin e hidrocentralit te Skavices.
Sipas projektligjit, kontrata do te ndahet ne dy faza, ku ne fazën e pare kompania do te paraqesë një propozim te autoriteti kontraktues, ndërsa kontrata e fazës se dyte konsiston në projektimin dhe ndërtimin e kësaj vepre madhore energjetike.

Marrëveshja me kompaninë amerikane Bechtel për HEC Skavicen u nënshkrua në tetor të vitit te kaluar.

Leave a Reply

%d bloggers like this: