Home / Rajoni / Zgjedhjet parlamentare 4 prill: Bullgarët jashtë kufirit do të votojnë në 69 shtete

Zgjedhjet parlamentare 4 prill: Bullgarët jashtë kufirit do të votojnë në 69 shtete

Bullgaria eshte në fund të fushatës zgjedhore përpara votimit për Legjislaturën e 45-të të Kuvendit Popullor.

465 vendvotime në 69 vende janë hapur për bashkatdhetarët tanë të cilët dëshirojnë të ushtrojnë të drejtën e tyre për të votuar në zgjedhjet parlamentare të 4 Prillit. “Ka 9 qendra votimi në Vjenë, por votimi do të zhvillohet në 5 qytete të tjera,” vuri në dukje për BNR Ognjan Atanasov.

Për gati 390 mijë bullgarë në Gjermani, është planifikuar një numër rekord i seksioneve – 69, në 51 vendbanime, informoi Katja Kostova.  Sipas Jana Staleva, në Mbretërinë e Bashkuar, motivimi i Bullgarëve për të votuar është i madh, por ka edhe pengesa të mëdha – seksionet janë të kufizuara dhe kufizimet për shkak të pandemisë janë të rrepta. Ndërsa në zgjedhjet e mëparshme, seksionet e ishullit tejkaluan 50, këtë vit. ata janë vetëm 35 sepse Britania u largua nga Bashkimi Evropian. Shumë nga qendrat e votimit jashtë shtetit janë rezultat i bashkëpunimit midis ambasadës, konsullatave dhe komunitetit bullgar.

Leave a Reply

%d bloggers like this: