Home / Te ndryshme / Njihuni me fshatin më të ftohtë në botë (Foto)

Njihuni me fshatin më të ftohtë në botë (Foto)

Ekziston një fshat në Rusi, i cili për shkak të temperaturave të acarta njihet si vendi më i ftohtë në botë. Temperaturat në këtë fshat shkojnë në -67 gradë nën zero, duke bërë që të thyejë rekordin botëror për temeraturat ekstreme.

kepuceQuhet Oymyakon dhe ndodhet në Rusi, pranë një lumi në verilindje të Sacha dhe në lindje të Siberisë.

Në imazhet që gjeni bashkëngjitur fotografi nga Zelanda e Re, Amos Chapple ka dokumentuar kushtet ekstreme klimatike ku në këtë fshat jetojnë 500 banorë. I ftohti i madh i detyron banorët që të ndjekin një stil të caktuar jete, ndërsa makinat i parkojnë vetëm në garazh, pasi nëse lihen jashtë nuk ndizen.

Në pazar tregtohet vetëm mish dhe peshk, pasi fushat nuk japin prodhim.he roof of a house is covered with snow in the village of Tomtor in Oymyakon valley some 700 km northeast from Yakutsk in Russia bust grua avullfshat9 fshat8 fshat7 fshat6 fshat5 fshat4 fshat3 fshat2 fshat1 fshat qen ftohte

Leave a Reply

%d bloggers like this: