Home / Bota / Amerika / Kanada, policia në Halton përdor dronë për të hetuar grabitjet dhe të zhdukurit

Kanada, policia në Halton përdor dronë për të hetuar grabitjet dhe të zhdukurit

Policia e rajonit Halton përdor dronë për të kërkuar personat e zhdukur dhe për të hetuar goditjet me armë, grabitjet apo vrasjet.

halton-accident-reconstruction-d-eNë vitin 2012 ishte një dron që ndihmoi oficerët e policisë të gjenin një sasi marihuane prej 744 mijë USD që kultivohej nga një fermer në Milton, Ontario.

Policia e Halton e bleu dronin e parë në vitin 2009 për ta përdorur në hetime, në një kohë kur ata ishin një teknologji e re që futej për të zbatuar ligjin. Që atëhërë, dronët janë përdoruar në 50 aksione të policisë.

Leave a Reply

%d bloggers like this: