Home / Rajoni / Maqedoni, thirrje për regjistrim të ri të popullsisë

Maqedoni, thirrje për regjistrim të ri të popullsisë

Në Maqedoni, ekspertët po bëjnë thirrje për regjistrimin e popullsisë – një proces i rëndësishëm për vendin. Censusi që filloi në vitin 2011, u ndërpre me urdhër të qeverisë, pa ndonjë sqarim, ndërkohë që faktorët politikë shqiptarë dhe maqedonas e kanë interpretuar metodologjinë e këtij procesi, sipas bindjeve të tyre. Në bazë të regjistrimit të vitit 2002, shqiptarët përbëjnë 25 përqind të popullatës së vendit.

Leave a Reply

%d bloggers like this: