Home / Kronika / Shpallet projekti fitues për transformimin e Qytetit Studenti

Shpallet projekti fitues për transformimin e Qytetit Studenti

Shpallet projekti fitues për masterplanin e Qytetit Studenti dhe ajo është kompania “Baukuh Lists ABCONS”.

Projekti i transformimit rrënjësor të ‘Qytetit Studenti’ është mbështetur në modelin anglosaksion dhe është bërë sipas kampusit të Universitetit të Virxhinas në SHBA.

Në garë morën pjesë 8 firma të me 8 projekte të huaja.

fituesit1

Skuadra fituese vendos në qendër të projektit ndërtimin e një rezidence të re për studentët dhe rehabilitim e atyre ekzistuese.
Projekti fitues bazohet tek angazhim për vëzhgim, dizajni dhe një strategji konkrete veprimi duke shfrytëzuar të gjitha asetet në dispozicion.
Qëllimi final i projektit fitues do të jetë rehabilitimi i objekteve dhe hapësirave ekzistuese; ndërtimi i objekteve dhe krijimi i funksioneve të reja brenda territorit të “Qytetit Studenti” ; përcaktimi i kufijve të qartë të tij dhe përmirësimi i kushteve të banimit dhe jetesës social-kulturore të kësaj qyteze.

Leave a Reply

%d bloggers like this: