Home / Ekonomia / BERZH hap portat për Kinën dhe investimet e saj

BERZH hap portat për Kinën dhe investimet e saj

Banka Evropiane për Rindërtim dhe Zhvillim (BERZH) njoftoi sot se kishte miratuar një kërkesë për anëtarësimin e Kinës, që do të ofrojë, sipas institucionit, mundësi të reja investimesh për grupet kineze.

“Këshilli i guvernatorëve të Bankës Evropiane për Rindërtim dhe Zhvillim (BERZH) miratoi një kërkesë të autoriteteve kineze për t’u bërë aksioner i bankës”, theksoi në një komunikatë institucioni që ndodhet në Londër.

Anëtarësimi i Kinës, që bëhet vendi i 165 anëtar i nstitucionit, do të hapë mundësi të reja investimesh afatgjata për grupet kineze në rajonet ku operon BERZH”, deklaroi presidenti i bankës, Suma Chakrabart

Leave a Reply

%d bloggers like this: