Home / Arte / Muzike / “Jazz in Albania 2014“, prezantohen 9 grupet pjesmarrëse

“Jazz in Albania 2014“, prezantohen 9 grupet pjesmarrëse

Sot në mbrëmje në ambjentet e “Hotel Sheraton Tirana”, do të startojë edhe Edicioni i tretë i festivalit Ndërkombëtar të Muzikës Jazz(International Jazz Festival) “JAZZ in ALBANIA 2014“.

I konceptuar si një festival i cili do të shërbejë në promovimin e zhanerit të muzikës “Jazz”, si dhe vëndet e trashgimisë kulturore, ai është i pasur nga një program i larmishëm,i cili do të perfomohet gjatë 6 mbrëmjeve të rezervuara nga 9 grupe Kombëtare e Ndërkombëtare, të cilët do të performojnë në qytetet si Tirana, Shkodra, Korça, Apolonia dhe Porto Palermo.

Pak më poshtë do t’ju njohim  me grupet pjesmarrëse në  Festival.

Marco Castelli Triooo

Marco Castelli Triooo

“Marco Castelli Trio” është një grup me dhunti të shumta që ofron një përzierje të xhazit dhe zhanreve të tjera muzikore si “Afro” apo edhe “ritmet latine”, dhe përzierja e tyre vjen në një tingull Mesdhetar. Muzika e Trio është e rafinuar dhe elegante, por edhe e shkëlqyer, plot ngjyra të paparashikueshme, unike në zhanër. Repertori, si dhe gjurmët më të afërta me traditën xhazit, përfshin kompozime origjinale dhe rregullimet e bëra nga Marco Castelli në një ‘çelës jazz’ të autorëve të traditës së italiane.

Marco Castelli – saxophones
Matteo Alfonso – Keyboard
Marco Vattovani – Drums

“Marco Zappa” e ka filluar aventurën e tij muzikore në vitet ’60, me “Beat-Generation”. Ai ishte i interesuar në muzikën e Grupit Beatles, por edhe blues dhe rock ‘n’ roll, muzikë popullore në ato vite. Në grupet e para të viteve ’70, ai kishte kaluar tashmë në kërkimin e një bashkim midis muzikës rock dhe muzikë klasike. Ai gjithashtu ka qënë i përkushtuar intensivisht në studimin dhe eksperimentimin e instrumenteve elektronike dhe Midi, dhe në përdorimin e

Marco Zappa

Marco Zappa

instrumenteve të pastër dhe akustike. Me formacionet e ndryshme që ka bërë pjesë, ai ka qenë i ftuar nëpër mjaft Festivaleve prestigjioze në Zvicër, dhe ka mbajtur turne si në Evropë ashtu edhe Shtetet e Bashkuara. Nga të gjitha këto përvoja të shumta dhe bashkëpunime të vazhdueshëme me shumë muzikantë nga fusha të ndryshme muzikore, ajo ka krijuar stilin e vet unik dhe personal.

Marco Zappa – Voice, Guitar, Bass, buzuku, Lute, harmoni.
Ermal Rodi – saxophones, clarinet, fryhet dhe flautit.
Ilir Kryekurti – Drum & Percussion.
Goran Stojadinoviq – Harmonikë.

“Tal Kravitz” është një muzikant dhe një këngëtar. Nga çdo pikë në udhëtimet e tijë. ai sjell këngët, tingujt,

Tal Kravitz

Tal Kravitz

instrumentet e rralla, dhe tregime të jetesës së tyre. Tal Kravitz është diplomuar në Shkollën Kombëtare të korit Kryen në Tel-Aviv, ku ai ka studiuar edhe përbërjen, dhe kanton klasike. Ai ka studiuar muzikë etnike në Universitetin Bar Ilan. Ai luan në të gjithë botën në emër të Ministrisë së Punëve të Jashtme të Izaelit,dhe ai përfaqëson Izraelin në festivale ndërkombëtare, dhe ligjëratat që ai kryen në universitete në mbarë botën. Misioni i tij është i bazuar në një përzierjen e kulturave, dhe muzika që ai luan, është e ndërthurrur dhe performuar nga instrumente etnike.
TalluannëPiano, Kitar, VarietetevetëBagpipes, SawMusical, AfrikanePercussion, dhe mjaft instrumenta të tjerë.

“LebiDerya” Në buzë të oqeanit “ose në vëndin ku

LebiDerya

LebiDerya

takohen dy botë, ne hasim është hasur një kulturë muzikore midis Orientit dhe Oksidentit, intepretuar nga 4 muzikantë të rinj, të cilët kanë gjetur njëri-tjetrin në tremujorin” Jungbusch “në Mannheim, një vënd ndërkulturore të nxehtë, në një qytet tipik të klasës punëtore, në Akademinë orientale të Muzikës. Rezultati është një formë e veçantë e Jazz-i oriental, i cila është e ndikuar edhe nga muzika e dhomës dhe folklori.

Salah din Maraqa – Kanuni
Johannes Trondheim – Trompete
Flügelhorn Stefan Baumann – saksofon
Bassklarinette Josh Turnbull – Percussion, elektronike

“Evrim Demirel Ensemble” ështe themeluar nga kompozitori-pianisti Evrim Demirel, i cili sjell Muzikë Jazz dhe turke së bashku në një perspektivë moderne.

Evrim Demirel Ensemble

Evrim Demirel Ensemble

Ansambli krijon një tingull të veçantë me kontributin e Ozer Ozel, i cili është një ekspert i muzikës turke maqam, në performim dhe këndim. Kompozimet janë bërë nga Demirel, dhe Ansambli kryen muzikë tradicionale turke që varjonë nga meloditë folklorike të muzikës Sufi. Improvizimet, si dhe pjesët e përcaktuara, qëndrojnë në një formë të mirë-ekuilibruar, në hartimin muzikor të parashikuar nga Evrim Demirel. Kjo është një muzikë për kohën e tanishme që përqafon kultura të ndryshme.

Evrim Demirel – Piano
Özer Özer – Vocal & Tanbur
Volkan Topakoğlu – Double Bass
Erdem Göymen – Drums

“Das Großmütterchen” është themeluar nga Franziska

Das Großmütterchen

Das Großmütterchen

HATZ, dhe ky grup vjenez ka filluartë luajë që në vitin 2010. Muzika e tyre është një përzierje e traditave Klezmer, pop, popullore, rock, miksuar me elemente të xhazit. Që në fillim, ata kanë qenë një frymë e ajrit të freskët në skenën muzikore austriake.

Franziska HATZ – Harmonikë, Vocal
Julian Pieber – Drums, Deep – Low Voice
Richie Winkler – Saksofon Ndryshme, clarinet
Simon Schellnegger – Viola nuk është një violinë, Viola Mikrofoni Voice

“Martin Brunner Trio” është një grup i një standart format jazz trio dhe ata fokusohen ekskluzivisht duke luajtur kompozime origjinale. Treshja është themeluar në vjeshtën e vitit 2007 në Pragë, dhe grupi është i

Martin Brunner Trio

Martin Brunner Trio

përbërë nga Martin Brunner – Martin Kapusník – Petr Mikes. Nga 2007 në 2010, ata kryejn shumë koncerte dhe festivale në Republikën Çeke.

Grupi mund të dëgjohet rregullisht në klubet e njohura të Pragës të xhazit.
Projekti i fundit është quajtur “ecën mëngjesit”. Kjo është një kombinim i jashtëzakonshëm i treshe me kuartet harqesh

Martin Brunner – Piano
Rastislav Uhrík – Bass
Tomáš Hobzek – Drums

“Gent Rrushi Quartet” drejtohet nga pianisti dhe kompozitori i johur në Shqipëri Gent Rushi i cili kryeson

Gent Rrushi Quartet

Gent Rrushi Quartet

kuartetin. Ai ka një aktivitet të gjerë brenda dhe jashtë vendit, ku nga të cilat mund të përmëndim bashkpunimet në koncerte me Elina Duni (Zvicër), Thomas Hufschmidt (Gjermani), Rona Nishliu (të Kosovës) etj. Udhëheqësi Band aktualisht punon në Top Channel, dhe jep mësime jazzi në Universitetin e Arteve.

Armend Xhaferi – Guitar
Enver Mehmeti – Bass-guitar
Emiljan Dhimo – Drums
Gent Rushi – Keyboard

“Manos Pavlakis Trio” është grupi që sjell përzierjen e elementeve tradicionale

Manos Tavlakis Trio

Manos Tavlakis Trio

dhe moderne . Manos Pavlakis Trio është grupi klasik i jazz-it, dhe nëpërmjet kitarave ata gjejnë një rrugë ekspresive, nëpërmjet së cilës sjellin traditën greke (zebetiko dhe smyrneiko).

Manos Pavlakis – Guitar
Alejandro Dellis – C / Bass
Dimitris Livadiotis – Drum

Leave a Reply

%d bloggers like this: