Home / Teknologji / Prindërit të bojkotojnë lojërat VTech

Prindërit të bojkotojnë lojërat VTech

Ekspertët e sigurisë në internet thonë se prindërit duhet të bojkotojnë apo të kenë kujdes me lodrat e fundit elektronike VTech, për shkak se janë pre e sulmeve kibernetike.

Kjo këshillë vjen pas kushteve e reja të VTech ku thuhet se prindërit janë përgjegjës për shkeljet në të ardhmen.

Më shumë se 6.3 milionë llogari të fëmijëve në këto lojra janë prekur nga viruset vitin e kaluar, ku i ka dhënë dhunuesit akses në foto apo biseda.

Por VTech thotë se vazhdon t’i qëndrojë kushteve të reja.

“Që kur mësuam për sulmin e të dhënave tona, VTech ka punar fort për të rritur sigurinë në faqet dhe shërbimet e saj për të pasur sa më të sigurta të dhënat e klientit. Por asnjë kompani që punon online nuk mund ta garantojë siguri 100% se nuk do të hakerohet”, thotë një zëdhënëse.

Leave a Reply

%d bloggers like this: