Home / Ekonomia / Rriten prurjet në Drin, KESH: Energjia shtesë, shitje në tregun e parregulluar

Rriten prurjet në Drin, KESH: Energjia shtesë, shitje në tregun e parregulluar

Situata hidrike në kaskadën e Drinit është përmirësuar ndjeshëm si pasojë e reshjeve të ditëve të fundit.

KESH bën të ditur se energjinë shtesë të prodhuar, rreth 41.920 MWh për periudhën 13-20 shkurt, e ka shitur në tregun e parregulluar, duke krijuar plot 1.04 milionë euro të ardhura shtesë.

Nga të dhënat e Sektorit të Operimit dhe Monitorimit të kaskadës në KESH, rezulton që sot në orën 9.00 më datë 13 shkurt 2016 niveli në HEC Fierzë është 290.74 m, prurjet rreth 500 m³/sek. Niveli në HEC Koman është 172.18 m, prurjet rreth 200 m³/sek dhe në HEC e Vaut të Dejës është 75.05 m, prurjet rreth 90 m³/sek .

Për muajin Shkurt, KESH po plotëson gjithë kërkesën e tregut të rregulluar të vendit, përfshirë humbjet në rrjetin e shpërndarjes.

Leave a Reply

%d bloggers like this: