Home / Opinion (page 30)

Opinion

Si duhet “ribërë” Evropa

Slavoj Zizek E vetmja mënyrë për të ringjallur “formulën” për Evropën, është ta rishpikim atë në një formë shumë më radikale, në një formë që përshtatet me gjendjen e sotme dhe me sfidat e reja ekologjike dhe sociale. E vetmja ...

Read More »

Një fund dhe filizat e një fillimi të ri

Christoph Strack Në fund të takimit në Romë, Papa Françesku ka mbajtur një fjalim të rëndësishëm për tmerrin e keqpërdorimit seksual të fëmijëve, për anët e errëta dhe kriminele të internetit aq të dashur, për turizmin seksual. Por ka diçka ...

Read More »

NATO-ja në mbrojtje të Pavarësisë

Çdo shpërthim nacionalizmi dhe populizmi në Evropë i favorizon objektivat rajonale të Kremlinit duke i dobësuar institucionet demokratike, me ekspozimin e tyre ndaj korrupsionit, dhe duke e minuar ndjekjen e politikës së përbashkët trans-atlantike të sigurisë. Pa një NATO të ...

Read More »

Momenti i guximshëm i Merkelit në Mynih

Christian Trippe Kush i mbledh copëzat e rendit botëror të thyer? Kësaj pyetjeje vendimtare Angela Merkel i dha përgjigje në Konferencën e Sigurisë që përfundoi në Mynih. Por ajo nuk tha të gjithë të vërtetën, mendon Christian F. Trippe. Si ...

Read More »

Çarmatimi – Çdo gjë në zero

Catherine Martens Çfarë do të ndodhë tani pas deklarimit të Moskës dhe Uashingtonit se do t’i kthejnë krahët Paktit të Çarmatimit? Ministrat e mbrojtjes së NATO-s këshillohen për herë të parë për konsekuencat e mundshme. NATO është trazuar që kur ...

Read More »

Bota ka ende nevojë për NATO-n

Ursula von der Leyen Ministre e Mbrojtjes e Gjermanisë New York Taims Përfitimi më themelor i NATO-s është se ajo siguron besueshmëri në një botë të pasigurtë. Angazhimi ynë i patundur ndaj nenit 5, dispozita e mbrojtjes kolektive të traktatit ...

Read More »