Politika

Arrihet marrëveshja për reformën në drejtësi

Kryetari i Komisionit të Ligjeve, Fatmir Xhafa, njoftoi të hënën se është arritur marrëveshje me opozitën për reformën në drejtësi.

“Do të ngrihet një komision që do të përbëhet nga 10 anëtarë, 5 nga mazhoranca dhe 5 nga opozita. Shpresoj se roli i opozitës në këtë proces do të jetë konstruktiv. Uroj që ky të jetë një ndryshim i vendimit të Kuvendit jo si akt formal, por t’i shërbejë vendit”, tha Xhafa.

Ai shtoi se reforma në drejtësi “është një proces që ka të bëjë me fatet e demokracisë”.

Ndërkohë, deputeti demokrat Eduart Halimi tha: “Reforma është shumë e rëndësishme. Do të falenderoja partnerët ndërkombëtarë dhe kryetarin e komisionit që u tregua fleksibël në arritjen e kësaj marrëveshjeje”.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button