Maqedonia

DPHM alarmon: Temperaturat e larta, rrezik për kulturat bujqësore

DPHM, alarmon se bujqit duhet t’i ujisin të mbjellat dhe t’u kushtojnë kujdes të posaçëm për mbrojtje nga sëmundjet dhe dëmtuesit, sepse moti i ngrohtë është i përshtatshëm për zhvillimin e tyre, rekomandojnë agrometorologët, përcjell Telegrafi Maqedoni.

Ata paralajojnë se kulturat bujqësore për momentin, për shkak të temperaturave të larta, i ekspozohen stresti të temperaturës dhe mungesës së ujit në tokë.

Në periudhën e ardhshme, pritet mot i ngrohtë dhe stabil, me temperatura të larta ditore dhe lagështi të ulët relevante të ajrit, ndërsa në vende të caktuara temperatura minimale do të jetë mbi 20 gradë Celsius.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Artikuj te ngjashem

Back to top button