Kronika

I trembet Vettingut? Ish-kryeprokurori Llalla dorëhiqet nga sistemi i drejtësisë

Ish-Prokurori i Përgjithshëm Adriatik Llalla është tërhequr nga Vettingu.

Ai ka depozituar gjatë ditës së sotme kërkesën në organet e Vettingut ku kërkon të mos i nënshtrohet procesit raporton Report TV.

Përmes një kërkese drejtuar organeve të Vettingut, Llalla njofton se dorëhiqet nga sistemi i drejtësisë.

Kësisoj, Llalla tërhiqet nga e drejta për të qenë gjyqtar i Apelit. Tërheqja nga sistemi i drejtësisë bën që procesi i Vettingut ndaj Llallës të ndërpritet, por për këtë çështje do vendosë Këshilli i Lartë i Drejtësisë nëse Llalla do i shpëtojë apo jo Vettingut për pasurinë dhe integritetin profesional.

Nuk dihet se si është argumentuar kjo kërkesë e Llallës por kërkesa e tij që t’i shmanget filtrave të Vettingut është mjaft e dyshimtë për sa kohë ai është akuzuar shpesh herë për pasuri të pajustifikuar.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button