Bota

Një cunami i madh pritet të godasë Mesdheun, në rrezik 130 milionë njerëz

Një cunami i madh në detin Mesdhe mund të rrezikojë jetët e 130 milionë njerëzve që jetojnë në bregdet. Paralajmërimi i shkencëtarëve është raportuar nga Daily Mail.

Sipas saj, hulumtuesit janë duke ekzaminuar masën e tërmeteve që goditën bregun verior të Afrikës dhe kanë paralajmëruar se këto tërmete mund të krijojnë valë të mëdha.

Ata kanë gjetur se nëse një tërmet me magnitudë 7.0 mund të zhdukte nga sipërfaqja një pjesë të Sicilisë dhe jugun e Kretës në Greqi.

Studiuesit kanë thënë se ky është një fenomen që ndodhë çdo 100 vjet dhe se tani është koha që të ndodhë cunami i radhës.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button