Kosova

Salih Mekaj pezullohet nga pozitat e kryetarit të Apelit

Komisioni Disiplinor në kuadër të Këshillit Gjyqësor të Kosovës ka vendosur për pezullimin e Salih Mekaj nga pozitat e tij si kryetar i Gjykatës së Apelit dhe anëtarit të Bordit të Këshillit Gjyqësor të Kosovës.

Kështu është bërë e ditur nga kryetari i KGJK, Enver Peci gjatë mbledhjes së rregullt të Këshillit.

Ndryshe, arrestimi i Mekajt është bërë për shkak të dyshimit se ka kryer veprat penale “Keqpërdorimi i pozitës apo autoritetit zyrtar” , nga neni 422 të Kodit Penal të Republikës së Kosovës dhe veprës penale: “Ushtrimi i ndikimit”, nga neni 431 paragrafi 1 të Kodit Penal të Republikës së Kosovës.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button