Home / Arte / Libri (page 3)

Libri

Copa pasqyre që vështrohen pjerrtas

Parathënie përfshirë në botimin spanjisht të romanit “Angelus Novus” të shkrimtarit Bashkim Shehu Nga Bernardo Atxaga Për ta karakterizuar këtë libër, nuk ka metaforë më të mirë se sa ajo që përdor vetë autori në një nga faqet e tij, ...

Read More »

Mbi poezinë e Georg Trakl

 Nga Erlind Sulko Në sprovën e mirënjohur që Heidegger shkroi mbi poezinë e Georg Trakl, e quajtur “Gjuha brënda poezisë: një bashkëbisedim me veprën poetike të Georg Trakl,” Heidegger thotë diçka tepër tëçuditshme: poezitë e një poeti të madh shprehin ...

Read More »

Dhurohet arkivi personal i Lasgush Poradecit

19.308 fletë dorëshkrime, 8.562 fletë shtypshkrime dhe 3.662 fletë gazetash nga arkivi personal i poetit Lasgush Poradeci i janë dhuruar Drejtorisë së Përgjithshme të Arkivave. Ceremonia e dorëzimit të kësaj pjese të vyer nga trashëgimia e lënë pas nga poeti, ...

Read More »