Home / Arte (page 144)

Arte

10 librat që nuk duhen humbur

–Komedia Hyjnore (Ferri)-Dante Aligeri-Në kërkim të kohës së humbur- Marsel Prust -I ndjeri Matia Pascal   – Luigi Pirandello -Lulet e së keqes- Sharl Bodler -Disiplina dhe dënimi –Michel Foucault -“Anatomia e dëmtimit të njeriut -Erik Fromm -“Çështje të marrëzisë” –Ismail ...

Read More »

Një ditë për dashnorin e letrave

Sot, 115-vjetori i lindjes së Ernest Heminguejit / Këngëtarja Eda Zari, mikëpritëse e një mbrëmjeje “Alla-Heminguej” Në shqip, shkrimtari është përkthyer nga emra të njohur të letrave, si Ismail Kadare apo Vedat Kokona “Nuk e di të them se pse ...

Read More »