Arte

Baleti “Coppelia” sjell një botë përrallash në skenën e TKOB-së

Coppelia” eshte baleti me dy akte, i cili me muzikë të Leo Delibes dhe koreografi te Ilir Kernit, do të vijë për publikun në datat 5 dhe 7 dhjetor 2014 ora 19:00 në skenën e Teatrit Kombëtar të Operas dhe Baletit.

coppelia-2Në skenografinë e Zorz Drausnik, kostumet e Ljubica Wagner, baletmaestër Alisa Gjoni, Orkestra Simfonike e TKOB-së në dirigjimin e Matteo Pagliarit, sjellin pjesën e cila të con në një botë përrallash me skenografinë, kostumet dhe lojën e interpreteve.

Në qëndër është dashuria e Franzit dhe Svenildes e cila do të kërcenohet nga kukulla Coppelia. Në këtë histori janë të lidhur konflikti midis idealizmit dhe realizmit, artit dhe jetës.

Franz është joshur të zgjedhë mes gruas perfekte, kukullës Coppelia dhe gruas natyrale Svanilda.

 Ndërkohë që Personazhet dhe Interpretët në pjesë janë:

Doktor Copelius           Abetare Hyseni

Svanilda                       Ledia Sulaj, Adela Muçollari

Franz                             Endri Shkoza, Fatjon Lito

Coppelia                         Blerina Qosja

Shoqet e Svanildës      Jonida Onuzi, Odeta Dishnica, Erisa Gina, Elona Dervishi, Rovena Shqevi, Greta Hushi, Elona Nallbani, Isida Mollaymeri.

Kryetar bashkie           Kujtim Hoxha

Cigane                         Greta Hushi, Rovena Shqevi, Jonida Onuzi

Cigani                            Dion Gjinika

Kinezi                           Elton Merja

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button