Home / Keshilla / Stikat, aleatet e zemrës dhe diabetit

Stikat, aleatet e zemrës dhe diabetit

fbd3813c-fdcf-407d-bd97-3bd877286b12---0-Vetëm 85 gramë stika në ditë, te konsumuara për katër jave rresht,  relaksojnë enët e gjakut, ulin presionin ne vena dhe çojnë në një ngarkesë më të vogël të zemrës sidomos tek personat me diabet të tipit 2.

Profesoresha e Shëndetit biobehavioral dhe deietologia Shiloh West, e cila e udhëhoqi studimin në Universitetin e Pensilvanisë, thotë se stikat janë një përbërës i rëndësishëm i dietës tek personat me diabet dhe ata qe vuajnë nga zemra.

“Edhe pse janë të pasura me yndyrë, bëhet fjalë për yndyrat e mira te cilat përmbajnë edhe fibra të dobishme, kalium dhe antioksidantë”, – ka thënë ajo.

Hulumtuesit thonë gjithashtu se stikat rritin aktivitetin e nervit vagus, një pjesë e rëndësishme ai i sistemit parasimpatik, i cili mund të dëmtohet nga diabeti.

Leave a Reply

%d bloggers like this: