Home / Keshilla / Shega, fruti magjik për sëmundjen e zorrëve

Shega, fruti magjik për sëmundjen e zorrëve

Shega është kultivuar në të gjithë rajonin e Mesdheut, Kaukaz dhe Lindjen e Largët prej shekujsh.

E pasur me vitamina dhe prej mijëvjeçarësh burim shpëtimi për popujt e territoreve të thata të Azisë, është konsideruar si mbreti i frutave për shijen e veçantë dhe ngjyrën e bukur.

Në Evropë, në fillim të shekullit XIX, lëkura e shegës përdorej shumë për të kuruar tenjën dhe në të vërtetë analizat e kohëve të fundit kanë treguar se për virtytet që të parët tanë i atribuonin asaj, kishin plotësisht të drejtë.

Të gjithë ju që keni probleme me zorrët, tani mund të shpëtoni brenda shtatë ditëve.

Ajo që ju vjen në ndihmë është lëvorja e shegës, të cilën duhet vetëm ta thani dhe ta ruani, e më pa ta përgatisni në formë çaji.

Përgatitja: Sasia e lëvores së thatë të shegës dhe ujit të vluar duhet të jetë 1:20. Në gotën me ujë të ngrohtë hidhni 10-12 gr lëvore të thata të shegës dhe derdhni 200 ml ujë të vluar. Më pas mbulojeni dhe lëreni të qëndrojë 25-30 minuta. Më pas mund ta konsumoni. Sapo të filloni konsumimin e çajit rruga drejt shërimit ka filluar.

Leave a Reply

%d bloggers like this: