Home / Kronika / Sociale / Kryepeshkopi Anastas: Misioni im në Shqipëri më i vështirë se në Afrikë

Kryepeshkopi Anastas: Misioni im në Shqipëri më i vështirë se në Afrikë

Kryepeshkopi i Kishës Ortodokse Autoqefale të Shqipërisë, Anastas Janullatos ka folur përpara një audience në Larisa të Greqisë për vështirësitë e misionit të tij në Shqipëri, duke bërë një krahasim edhe me misionin në Afrikë.

“Shqipëria nuk është e lehtë, është e vështirë në shumë drejtime… Afrika kishte vështirësi të tjera, ndërsa në Shqipëri ekziston një hije e madhe mosbesimi kryesisht mbi në Greqinë. Re të tilla dyshimi vazhdon të ketë edhe në pjesë të tjera të Ballkanit”- theksoi Janullatos.

Duke folur për fillimet e Kishës në Shqipëri, Kryepiskopi Anastas theksoi se misioni u bazuar në tre parime “Transferimin e predikimit dhe Meshës së Shenjtë në gjuhën shqipe, përgatitjen e klerit vendas dhe autonominë financiare.”

Janullatos foli edhe për krizën greke, ku nuk e fshehu shqetësimin për gjunjëzimin moral të shoqërisë.

“Dëshpërohem kur shoh që depresioni peshon jetën tonë. Jemi të vonuar për të gjetur zgjidhje. Inteligjencën e kemi, por çfarë po ndodh? Kemi ardhur në kushtet që bashkëjetojmë me gënjeshtrën. Është kthyer në sport se kush do të thotë gënjeshtrën më dinake … gënjeshtra është një mëkat, një krim”-shtoi Kryepeshkopi.

Në mbyllje të fjalës së tij Janullatos tha se shoqëria duhet të mbështetet në katër virtyte “të vërtetën, drejtësinë, solidaritetin dhe shpresën” për të guxuar ndryshimin

Leave a Reply

%d bloggers like this: