Home / Ekonomia / Rivlerësim për familjet që kanë hyrë dhe kanë dalë nga skema ekonomike

Rivlerësim për familjet që kanë hyrë dhe kanë dalë nga skema ekonomike

Kryeministri Edi Rama ka publikuar në rrjetin social Facebook një tjetër rast të abuzimit me skemën e ndihmës ekonomike, duke ritheksuar se po kryen të gjitha verifikimet e duhura për çdo familje, e cila ka hyrë dhe ka dalë nga kjo skemë.

Në statusin e tij kreu i qeverisë sjell një rast të ndodhur në qytetin e Korçës, ku personat të cilët duhet të kishin ndihmë ekonomike nuk e përfitonin atë.

Kryeministri Rama shkruan, “majtas mjediset e brendshme të shtëpisë së N.B në Korçë që deri dje merrte çdo muaj ndihmë ekonomike dhe djathtas mjediset e R.Ç po në Korçë, që nuk përfitonte ndihmë ekonomike. Me skemën e re, N.B është përjashtuar dhe R.Ç është përfshirë në skemë.

Fotot tregojnë qartë se cila nga këto dy familje është në nevojë”.

Ndërkohë që po kryhen të gjitha verifikimet e nevojshme për të rivlerësuar çdo familje të hyrë apo të dalë nga skema e ndihmës ekonomike, bashkive u është dyfishuar fondi, nga 3% në 6%, për të përfshirë në skemë familjet realisht në nevojë dhe që nuk përfitojnë nga skema kombëtare.

Leave a Reply

%d bloggers like this: