Home / Ekonomia / Kompania “Agrokoni” ka fituar sfidën e besimit në tregjet e BE-së

Kompania “Agrokoni” ka fituar sfidën e besimit në tregjet e BE-së

Prodhimi shqiptar ka fituar edhe sfidën e besimit në tregjet europiane përsa i përket sigurisë ushqimore, gjë që e tregojnë shifrat e reklamimit në doganat e BE-së.

Ministri i Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural, Niko Peleshi solli shembullin e një biznesi të suksesshëm të krijuar që në vitin 1992, që vazhdon të eksportojë drejt tregjeve europiane.

“Që nga viti 1992 kompania Agrokoni ka grumbulluar dhe eksportuar frutat dhe perimet shqiptare drejt supermarketeve më të njohura të Europës”, shprehet Peleshi.

Ai thekson se “prodhimi shqiptar përveçse shumë cilësor, gjatë kohës ka fituar edhe sfidën e besimit me tregjet europiane”.

Leave a Reply

%d bloggers like this: