Home / Kryeartikull / Peter Tiede është naiv apo bën sikur është?

Peter Tiede është naiv apo bën sikur është?

Kryeministri Edi Rama ka vendosur të çojë në gjykatën gjermane gazetarin Peter Tiede për fushatën në shtyp, të ndërmarrë kundër qeverisë dhe kundër Shqipërisë, të bazuar mbi disa përgjime, pjesë e dosjeve të famshme 339 dhe 184, që një prokuror i ka vjedhur nga zyrat e Prokurorisë për t’ia dhënë PD-së. Ajo që të habit në këtë betejë politiko-mediatike është reagimi i Peter Tiede-s, i cili këmbëngul të sulmojë kryeministrin, duke pretenduar se përgjimet janë autentike.

Askush nuk e ka vënë në diskutim që përgjimet janë autentike dhe, në fakt, padia e Ramës nuk synon të tregojë se ato dokumenta janë false. Tjetërkund qendron çështja: a janë të bazuara akuzat që Peter Tiede hedh në artikujt e tij kundër Edi Ramës, kundër qeverisë dhe kundër Shqipërisë, e cila, sipas gazetarit gjerman, nuk meriton të hapë negociatat me Bashkimin Evropian? A mjaftojnë si prova përgjimet (autentike), të përdorura nga Peter Tiede, për të akuzuar Ramën se ka organizuar shitblerje të votave, se e ka kthyer Shqipërinë në një narko-shtet, etj, etj?

Duke rënë në të njejtin mëkat që bën opozita shqiptare, Peter Tiede është transformuar në prokuror, duke zhvilluar një fushatë mediatike të njëanshme, gjatë së cilës nuk u ka dhënë asnjëherë mundësinë, as Ramës, as protagonistëve të tjerë të artikujve të tij, që të mbrohen.

Dhe është pikërisht për këtë, që ai duhet të përgjigjet para një gjykate gjermane, e cila nuk duhet të përcaktojë nëse përgjimet janë apo jo autentike, por duhet të përcaktojë nëse Peter Tiede i ka apo jo provat e mjaftueshme për të vërtetuar akuzat e bëra. Dhe, ndoshta, pikërisht pasi ato përgjime janë autentike, do të mund të akuzohej edhe se ka përdorur material dhe dokumenta të vjedhura nga Prokuroria e Tiranës dhe pastaj “i ka shitur” si artikuj në Gjermani. Si në Shqipëri, ashtu edhe në Gjermani, në fakt, ai, që përfiton direkt apo indirekt nga përdorimi i materialeve të vjedhura, ka kryer një vepër penale.

Të gjitha këto, Peter Tiede nuk duket se i ka kuptuar dhe ai këmbëngul me agresivitetin e tij verbal, pa e ditur se çdo postim i tij kundër Ramës bëhet një provë e re në dosjen e avokatit sepse ata tregojne qe ai nuk reagon si nje gazetar i pavarur dhe profesionist, por si nje militant qe eshte pjese e nje fushate politike. Kështu që lind pyetja nëse ky Tiede a është vërtet aq naiv, apo vetëm bën sikur është i tillë.

*Shqiptarja.com

Leave a Reply

%d bloggers like this: