Home / Kronika / Turbullohet uji në Bovillë, kufizohet furnizimi për banorët e Tiranës  

Turbullohet uji në Bovillë, kufizohet furnizimi për banorët e Tiranës  

Banorët e Tiranës do të përballen sot me kufizime të pjesshme të furnizimit me ujë të pijshëm. Ujësjellësi i Tiranës njofton qytetarët se shkak për kufizimin është bërë turbullira në ujëmbledhësin e Bovillës, si pasojë e reshjeve të dendura që kanë rënë gjatë natës.
Thatësira prej më shumë se pesë muajsh dhe intensiteti i lartë i reshjeve prej 115 mm, kanë shkaktuar këtë gjendje në ujëmbledhësin, prej të cilit furnizohet me ujë një pjesë e mirë e qytetit.
Në këto kushte, deri në stabilizimin dhe kthjellimin në ujëmbledhës, Ujësjellësi Tiranë u kërkon qytetarëve të tregojnë kujdes me përdorimin e ujit të pijshëm gjatë ditës së sotme.
Sipas inxhinierëve dhe specialistëve tanë në terren, furnizimi normal me ujë do të rinisë në orët e mbrëmjes.

Leave a Reply

%d bloggers like this: