Home / Arte / “Eurovision”-Ja cilat janë 10 shtetet e para që u kualifikuan në natën finale

“Eurovision”-Ja cilat janë 10 shtetet e para që u kualifikuan në natën finale

Mbrëmë është mbajtur nata e parë e “Eurovision-it 21” në Roterdam të Holandës ku janë interpretuar 16 këngë. Nata e parë është hapur me konkurimin e grupit nga Lituania.

Nga kjo mbrëmje është zbuluar se cilat janë 10 vendet e para finaliste në këtë kompeticion prestigjioz.

Në faqen zyrtare të “Eurovision” është njoftuar se shtetet e kualifikuar në natën finale janë: Norvegjia, Izraeli, Rusia, Azerbajxhani, Malta, Lituania, Qipro, Suedia, Belgjika dhe Ukraina.

Ndërkohe janë skualifikuar Kroacia, Sllovenia, Maqedonia e Veriut, Irlanda, Australia dhe Rumania.

Thënë kjo, është njoftuar se ngjarja është mbajtur sipas rregullave të vendosura për pandeminë.

Kujtojmë, se finalja e madhe do të mbahet të shtunën më 22 maj, ndërsa Shqipëria në këtë kompeticion përfaqësohet nga Anxhela Peristeri e cila do të interpretojë nesër, më datë 20 maj, e 11 në radhë.

Në naten e dytë, më 20 maj do të interpretojnë: San Marino, Estoni, Republika çeke, Greqi, Austri, Poloni, Moldavi, Islandë, Serbi, Gjeorgji, Shqipëri, Portugali, Bullgari, Finlandë, Letoni, Zvicër dhe Danimarkë.

“Eurovizion 21” transmetohet direkt në Televizionin Publik Shqiptar (RTSH).

Leave a Reply

%d bloggers like this: