Home / Kuriozitete / Vuan nga paraliza, 21-vjeçarja shkruan një libër duke përdorur gishtat e këmbës

Vuan nga paraliza, 21-vjeçarja shkruan një libër duke përdorur gishtat e këmbës

Hu Huiyuan është 21 vjeç dhe vuan nga paraliza cerebrale, e cila e detyron që të rrijë në një karrige me rrota. Vajza  mund të lëvizë vetëm kokën dhe këmbën e majtë. Kjo aftësi e kufizuar nuk ia ka ndaluar dëshirën për të shkruar.251CC94E00000578-2928159-Hu_Huiyuan_is_disabled_with_cerebral_palsy_and_can_only_properly-a-17_1422361819945Ajo përdor gishtat e këmbës për të shkruar në kompjuter mendimet e saja. Hu Huiyuan ai doli që të shkruante gjashtë kapituj të një libri me 60 mijë fjalë. Subjekti i veprës letrare është një roman i fantashkencës.251CC91A00000578-2928159-The_remarkable_21_year_old_said_I_m_so_fascinated_by_the_opportu-a-20_1422361932215“Kur lindi vajza, mjekët na thanë se nuk do të jetonte më shumë se 48 orë. Por ajo i habiti të gjithë”, treguan prindërit për ‘Daily Mail’. Shkrimtarja e re i ka idetë e qarta dhe ka shumë dëshirë që të vazhdojë të habiste botën.251CC92700000578-2928159-Now_experienced_at_typing_with_her_toes_Hu_can_comfortably_manag-a-27_1422362133521“Shkrimi më lejon që të komunikoj me shumë persona. Nuk jam gjeni, por jam shumë e përqendruar kur shkruaj në kompjuter. Kur vuan nga paaftësia fizike si kjo e imja, mësohesh që të jesh e duruar”, tregon 21-vjeçarja.251CC92200000578-2928159-Hu_added_I_m_not_a_genius_but_I_m_very_focused_When_you_have_a_d-a-28_1422362140901Historia e Hu Huiyuan të kujton atë të Christy Brown në librin “ Këmba ime e majtë” dhe që më pas u bë një film për Oskar me protagonist Daniel Day Lewis. Aty tregohet se si një person me aftësi të kufizuar arrin të kalojë barrierat dhe handikapin.

Leave a Reply

%d bloggers like this: